Lajirajat ylittävää tukea
perinteikkään seuran verkkoviestintään

Tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa on rakennettu räätälöidyt, tehokkaasti toimivat sisällöntuotantotyökalut urheiluseuran laajamittaiseen ja monipuoliseen verkkoviestintään.

Tutustu ratkaisuihimme

HIFK

HIFK (Idrottsföreningen Kamraterna, Helsingfors) on vuonna 1897 perustettu helsinkiläinen urheiluseura. Sen lajivalikoimaan kuuluvat yleisurheilu, jalkapallo, jääpallo, jääkiekko, käsipallo, salibandy, keilailu, futsal ja golf.

HIFK on tunnettu jalkapallon, jääpallon, jääkiekon ja käsipallon edustusjoukkueistaan. HIFK on niissä kaikissa yksi Suomen menestyneimmistä seuroista. Vaikka joukkueet toimivat nykyisin omien organisaatioidensa kautta, niitä yhdistävät HIFK:n nimi ja logo, seuran värit, pitkät perinteet ja uskolliset kannattajat.

HIFK hyödyntää aktiivisesti erilaisia digitaalisia kanavia ja haluaa jatkuvasti kehittää palveluita, joita sidosryhmille tarjotaan. HIFK:n verkkoekosysteemiin kuuluvat hifk.fi-sivuston ohella joukkueen mobiiliapplikaatio sekä HIFK Shop, Stadin gimmat ja Helsinki Reds -verkkosivustot.

Asiakkuus

Olemme vuodesta 2008 saakka hoitaneet HIFK:n verkkoviestintää, jossa hifk.fi-sivusto on ollut keskeisimmässä roolissa. Viime vuosina olemme keskittyneet kehittämään IFK:n verkkoekosysteemiä helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Kaikki sisältö tuotetaan yhdessä paikassa, josta se syötetään muihin kanaviin, kuten mobiiliapplikaatioon, räätälöityjen rajapintojen kautta.

Suunnittelu ja kehitys on tehty ketterin menetelmin läheisessä yhteistyössä IFK:n viestinnän kanssa, jolloin seura on saanut omien toivomustensa mukaisesti räätälöidyt, tehokkaasti toimivat sisällöntuotantotyökalut.

Yhteistyö

  • HIFK.fi-, HIFK Shop-, Stadin gimmat– ja Helsinki Reds -verkkosivustojen suunnittelu, tuotanto ja kehitys
  • HIFK-jääkiekkojoukkueen sisällönhallintajärjestelmän räätälöinti ja integrointi eri järjestelmiin
  • HIFK-jääkiekkojoukkueen mobiilisovelluksen suunnittelu (toteutus yhteistyössä Digian kanssa)
  • HIFK-jääkiekkojoukkueen maksullisen Bättre Folk -jäsensovelluksen suunnittelu, tuotanto ja integraatio mobiilisovellukseen

Ratkaisujamme

Reaaliaikainen tulosseuranta

IFK tarvitsi verkkosivulleen palvelun, jonka kautta joukkueen pelaamien otteluiden tapahtumat saadaan reaaliaikaisesti esitettyä verkkosivulla. Rakensimme Liigan rajapintaa vasten sovelluksen, joka seuraa silmä tarkkana IFK:n pelejä ja kertoo siitä faneille tapahtuma tapahtumalta. Tulosseurantaa hyödynnetään myös IFK:n luovan toimiston JCDecaux:lle toteuttamissa ulkomainoskampanjoissa.

Maksullinen sisältö tosikannattajille

IFK halusi lanseerata maksumuurin takana olevan viestintäkanavan joukkueen kaikista kovimmille kannattajille, Bättre Folkille. Kanavaan haluttiin notifikaatiomahdollisuus, ja siksi alustaksi valittiin HIFK:n mobiiliapplikaatio. Jäsenille suunnattu sisältö sekä jäsenyyksien hallinta tapahtuu IFK:n sisällönhallintajärjestelmässä.

hREDS-verkkosivusto

Helsingin IFK:n hREDS-e-urheilutiimin verkkosivusto rakennettiin yhteistyössä asiakkaan suunnittelu- ja sisällöntuotantotiimin kanssa. Sivusto tuotettiin WordPress-alustalle, johon siirrettiin sisältö vanhalta sivustolta. Kuten HIFK:n jääkiekkojoukkueen sivustolla, myös hREDS-sivuston sisällöntuotantotyökalut on räätälöity palvelemaan hREDS-viestintäryhmän kehittyviä tarpeita.

Avaa verkkosivu